Chirurgie plastica si estetica Mures, Topestet - telefon de contact
Chirurgie Plastica Tirgu-Mures > Chirurgie estetica plastica mures > Chirurgia alopeciei si calvitiei

Parteneri

Tratament Obez.ro
Optissta consultatii oftamologice
Info chirurg.ro
Facebook

Chirurgia alopeciei si calvitiei

Calvitia ("chelirea") si alopecia localizata (prezenta unor zone fara par) au cauze diferite, iar tratamentul nu se poate realiza la toate cazurile. Tratamentul chirurgical se face prin doua metode: transplantul de par si expandarea, ambele folosind pielea paroasa ramasa.

Transplantul de par presupune recoltarea (taierea) unei zone de piele cu par (de obicei de la ceafa), care se împarte in minigrefe ("insulite") de piele cu 1 pana la 4 fire de par. Acestea se "planteaza" în zona ce trebuie reparata. Deoarece aceste grefe nu se pot aseza una langa cealalta sunt de obicei necesare cel putin 2 operatii de transplant, în a 2-a operatie se completeaza spatiile ramase libere si se inlocuiesc firele pierdute. In cateva saptamâni de la operatie, firele transplantate pot sa cada, dar vor creste din nou doarece radacina lor ramane.

Operatia, fiind de durata, se face în anestezie locala combinata cu sedare intravenoasa. Ca si complicatii sunt de mentionat: sangerare, necroza (esuarea) grefelor, infectia locala, formarea unor cicatrici inestetice.

Expandarea se face prin introducerea unui "balon" din silicon (in prima operatie), sub pielea cu par, care se umfla progresiv (prin injectare) si intinde aceasta piele, iar cu excesul rezultat se inlocuieste (in a doua operatie) zona cu deficit de par. Dezavantajul este ca necesita 2 interventii chirurgicale la interval de 10-12 saptamani cat dureaza umflarea "balonului".


Webdesign Real LifeGazduire web si Inregistrare Domenii Real HostCatalog firme,produse,stiri,servicii Real Web