Chirurgie plastica si estetica Mures, Topestet - telefon de contact
Chirurgie Plastica Tirgu-Mures > Chirurgie estetica plastica mures > Chirurgia fetei > Lifting facial

Parteneri

Tratament Obez.ro
Optissta consultatii oftamologice
Info chirurg.ro
Facebook

Lifting facial

Lifting facial

Este este operatia prin care se intinde si ridica pielea fetei la persoanele (femei sau barbati) care prezinta "caderea" acesteia cu formarea de falduri si riduri. Ca urmare a imbatranirii (precum si sub influenta stress-ului, a razelor ultraviolete, gravitatiei si chiar a fumatului) pielea si muschii fetei isi pierd elasticitatea. Rezultatul este adancirea ridurilor din jurul gurii, "caderea" pielii pe marginea mandibulei si la nivelul gatului. Lifting-ul intinereste, "da timpul înapoi", dar nu înfrumuseteaza. Efectul lifting-ului este temporar, cel mult 7-10 ani, doarece pielea si musculatura continua sa imbatraneasca si vor reîncepe sa cada.

Operatia

Se face în anestezie generala (in special pentru tipurile de proceduri mai lungi) sau in anestezie locala combinata cu sedare. Incizia clasica (pe ambele parti ale fetei) este verticala din zona tamplei, in jos în fata urechii, apoi pe sub lob si in sus în spatele ei, pana la jumatatea urechii de unde se taie orizontal cativa cm in pielea paroasa, spre ceafa. Uneori este nevoie de o incizie suplimentara (de cativa cm) sub barbie, pentru a opera si gatul (la care se poate face si lipoaspiratie). Prin aceste incizii pielea si grasimea se ridica de pe muschii fetei (care sunt si ei partial intinsi) si se intinde tragand-o în sus si spre ceafa, apoi se rezeca surplusul de piele si se sutureaza. Uneori se poate lasa in spatele urechii un tub mic pentru eliminarea posibilelor secretii, care se scoate dupa 1-2 zile. La sfarsitul operatiei se aplica un pansament compresiv care va cuprinde tot capul, uneori si gatul.

Postoperator

Exista un discomfort moderat determinat de durerea combinata cu o senzatie de amorteala a fetei. Pielea fetei va fi tumefiata, palida, cu echimoze, trasaturi distorsionate si miscari greoaie. Acestea persista pentru 2-3 saptamani, perioada în care trebuie sa evitati efortul fizic si cele mai mici traumatisme ale fetei (inclusiv expunerea la soare). Dupa 7 zile se scot firele de sutura din jurul urechii, iar dupa 14 zile cele aflate în pielea paroasa.

Complicatiile care pot sa apara sunt: sangerarea cu formare de hematom (care trebuie eliminat chirurgical), infectia (foarte rar), lezarea unui nerv (determina paralizia, uneori permanenta, a unui grup muscular facial), necroza cutanata (foarte rar), formarea de cicatrici inestetice (la persoanele care au acesta tendinta). Ca efecte secundare ale operatiei sunt de mentionat ingustarea perciunilor si, la barbati, aparitia barbii in spatele urechii.

Fotografii

Politica mea de confidentialitate imi permite sa va arat fotografii cu rezultatele postoperatorii doar la consultatie. Nu expun aceste fotografii pe site si nu le trimit pe mail.


Webdesign Real LifeGazduire web si Inregistrare Domenii Real HostCatalog firme,produse,stiri,servicii Real Web