Chirurgie plastica si estetica Mures, Topestet - telefon de contact
Chirurgie Plastica Tirgu-Mures > Chirurgie estetica plastica mures > Corectarea abdomenului abdominoplastie

Parteneri

Tratament Obez.ro
Optissta consultatii oftamologice
Info chirurg.ro
Facebook

Corectarea abdomenului - abdominoplastie

Abdominoplastia - corectarea abdomenului

Numita si reductie abdominala, este procedeul de chirurgie estetica prin care se indeparteaza excesul de piele si grasime din partea inferioara a abomenului ("burta" care atarna). Prin aceasta operatie se modifica forma abdomenului si se imbunatateste forma corpului. Reducerea de greutate nu este semnificativa. Se poate combina cu lipoaspiratia.

Operatia

Abdominoplastia se face in anestezie generala, printr-o incizie arcuata, lunga, situata sub marginea chilotului. Pielea si grasimea sunt desprinse de muschii abdominali, pana la coaste, apoi sunt trase in jos pentru a le intinde si se indeparteaza excesul. Pielea si grasimea se sutureaza, de obicei fiind nevoie si de mutarea ombilicului mai sus. Frecvent se face si plicatura (tensionarea) musculaturii abdominale care are ca efect reducerea proeminentei abdominale si accentuarea taliei. Durata interventiei este de 2-4 ore. Recuperarea este mai lunga decat dupa lipoaspiratie, putand sa dureze 3-4 zile, sau chiar mai mult.

Postoperator

Dupa abdominoplastie sunt prezente dureri a caror intensitate poate impune administrarea unor medicamente adecvate, pielea este "amortita", dar isi revine treptat, pot fi prezente si echimoze (vanatai). Purtarea unui corset (burtiera) timp de 3-4 saptamani ajuta vindecarea si reduce riscurile formarii unui serom. Activitatea profesionala poate fi reluata dupa 5-7 zile, daca nu presupune efort fizic mare, care trebuie evitat 1-2 luni.

Complicatiile

Sunt rare, pot fi cele comune si altor operatii estetice: hemoragie cu formare de hematom care poate necesita reinterventie, serom (acumularea sub piele de lichid seros), necroza cutanata ("moartea" pielii, pe marginea de sutura, care întarzie vindecarea si determina formarea unei cicatrici inestetice care va necesita corectie), infectie (tesutul gras este prost vascularizat fiind astfel mai expus infectiei) sau specifice acestui tip de interventie: necroza ombilicului care se rezolva prin reconstructia acestuia, asimetrie intre partea dreapta a abdomenului si cea stanga - se poate corecta ulterior prin lipoaspiratie. Aceste complicatii sunt relativ rare si au rezolvare.


Webdesign Real LifeGazduire web si Inregistrare Domenii Real HostCatalog firme,produse,stiri,servicii Real Web