Chirurgie plastica si estetica Mures, Topestet - telefon de contact
Chirurgie Plastica Tirgu-Mures > Chirurgie estetica plastica mures > Modelarea sanilor > Marirea sanilor mamoplastia de augumentare

Parteneri

Tratament Obez.ro
Optissta consultatii oftamologice
Info chirurg.ro
Facebook

Marirea sanilor - mamoplastie de augmentare

Mamoplastia de augumentare

Este procedeul chirurgical estetic prin care se realizeaza marirea sanilor cu implante si se adreseaza femeilor care au sanii prea mici. De acesta operatie mai pot beneficia femeile care au suferit operatia de mastectomie sau femeile care au asimetrie mamara (cele care au doar un san prea mic). Este operatia cu cel mai mare impact psihologic pozitiv la femei, deoarece le ajuta sa obtina o imagine mai buna despre propria persoana, le creste increderea in sine.

Interventia

Consta in introducerea unui implant mamar ("proteza") intr-un spatiu care se formeaza sub fiecare san (fara a taia din acesta). Implantul poate fi asezat sub glanda mamara sau sub muschiul pectoral (aflat mai profund de glanda). Incizia are 4-5 cm si este situata la marginea inferioara a areolei mamare sau in santul submamar. Implantul poate fi cu ser fiziologic sau cu gel siliconic (nici unul nu determina cancer) si poate varia ca forma si marime. Cand sanii difera ca volum se pot introduce implanturi de volum diferit pentru a crea egalitate si a obtine o cat mai buna simetrie (simetria perfecta este imposibil de realizat). Interventia estetica se face in anestezie generala, dureaza 1-1,5 ore, iar recuperarea are loc în 2-3 zile.

In general, cele mai folosite implanturi mamare sunt cele cu silicon, deoarece au o consistenta asemanatoare cu cea a sanului si sunt mai naturale la palpare. Siliconul folosit este special, se gaseste in foarte multe dispozitive medicale (ace, seringi, branule, tuburi, etc), implanturi folosite in alte specialitati medicale (pace-maker, stent), precum si in produse cosmetice. Implanturile cu ser sunt mai dure, nenaturale.

Postoperator

Sanii sunt tumefiati, sunt prezente dureri (mai accentuate cand implanturile mamare sunt introduse sub muschiul pectoral) care pot necesita terapie adecvata, disconfort la mobilizare, uneori la tuse sau chiar la respiratiile mai profunde. Activitatea profesionala poate fi reluata dupa 4-7 zile, dar efortul fizic pe brate trebuie evitat minim 3-4 saptamani. Sutienul trebuie purtat cel putin o luna, zi si noapte. Apoi se recomanda purtarea lui pe timpul zilei, dar se poate renunta la el pentru scurte perioade de timp (evenimente sociale, plaja).

Complicatiile

 Apar foarte rar, sunt cele comune si altor operatii estetice: hemoragie, hematom, serom, infectie, necroza si cele specifice: asimetria sanilor (cand aceasta exista si anterior operatiei si nu s-a actionat pentru corectarea ei), modificari de sensibilitate ale areolei mamare atunci cand introducerea implantului se face prin incizie la marginea areolei, afectarea alaptarii, extrem de rar poate sa apara reactia de respingere a implantului. O complicatie strict legata de existenta unui implant este contractia capsulara, care este determinata de faptul ca organismul raspunde la existenta unui corp strain (implantul) prin formarea în jurul acestuia (ca o capsula) a unui strat de tesut fibro-conjuctiv (un fel de cicatrice) care poate sa inceapa sa se contracte si sa comprime implantul; aceasta are rasunet asupra sanului care isi modifica forma, devine ferm, si chiar sensibil. Problema are solutie necesitand sectionarea chirurgicala a acestei capsule. Au aparut pe piata romaneasca implanturile mamare cu invelis de poliuretan, care au o rata mult mai scazuta de aparitie a contracturii capsulare.

Implanturile mamare nu cresc riscul de cancer.

Fotografii

Politica mea de confidentialitate imi permite sa va arat fotografii cu rezultatele postoperatorii doar la consultatie. Nu expun aceste fotografii pe site si nu le trimit pe mail.Webdesign Real LifeGazduire web si Inregistrare Domenii Real HostCatalog firme,produse,stiri,servicii Real Web