Chirurgie plastica si estetica Mures, Topestet - telefon de contact
Chirurgie Plastica Tirgu-Mures > Chirurgie estetica plastica mures > Modelarea sanilor > Micsorarea sanilor mamoplastia de reducere

Parteneri

Tratament Obez.ro
Optissta consultatii oftamologice
Info chirurg.ro
Facebook

Micsorarea sanilor - mamoplastia de reductie

Micsorarea sanilor - mamoplastia de reductie

Este operatia estetica care se adreseaza femeilor cu sanii mari si cazuti si are ca scop micsorarea sanilor si ridicarea lor. Micsorarea sanilor se face cu foarte bune rezultate, dar obtinerea unui aspect cat mai natural poate necesita si o lipoaspiratie pentru retus. Pentru a obtine o cat mai buna simetrie a sanilor, care niciodata nu sunt perfect egali, este necesara masurarea preoperatorie a volumului lor, dar simetria perfecta este imposibil de obtinut.

Interventia

Operatia estetica se face in anestezie generala, iar inciziile se fac astfel incat cicatricile rezultate vor fi in jurul areolei mamare, in santul submamar si vertical între cele doua. Aceste incizii sunt necesare pentru a realiza repozitionarea areolei mamare, reducerea volumului sanilor si restabilirea conturului, cat mai estetic. Pentru reducerea sanilor foarte mari poate fi necesara detasarea completa a areolei mamare (pentru a fi mutata mai sus) ceea ce va determina anestezia ei definitiva si imposibilitatea de a alapta. Deoarece micsorarea sanilor impune taierea partiala a acestora este imposibil ca la final ei sa aiba exact aceeasi marime, prin urmare va exista o asimetrie, de cele mai multe ori nu foarte evidenta, care se poate corecta. Operatia dureaza 2-4 ore, recuperarea se face în 2-3 zile, activitatea profesionala poate fi reluata dupa 7 zile, dar efortul fizic trebuie evitat 1-2 luni.

Postoperator

Dupa micsorare, sanii sunt tumefiati, sunt prezente dureri, care pot necesita terapie adecvata cateva zile, disconfort la mobilizare, mici echimoze (vanatai). Pentru a obtine cicatrici cat mai putin vizibile este obligatorie folosirea unor unguente sau pansamente speciale si purtarea sutienului postoperator, continuu timp de 4 saptamani, apoi doar pe timpul zilei.

Complicatiile

Sunt cele comune si altor operatii estetice: hemoragie (sangerare ce poate necesita reinterventie), serom (acumularea de ser - se previne prin tuburi de drenaj), infectie (tesutul adipos mamar este mai prost vascularizat si astfel mai predispus la infectii - se contracareaza cu antibiotice), necroza cutanata sau adipoasa (moartea pielii sau a grasimii la marginea de sutura determina intarzieri in vindecare si formarea de cicatrici vicioase care necesita corectie ulterioara) sau specifice acestui tip de interventie: reducerea sau abolirea sensibilitatii cutanate, incapacitatea de a alapta, asimetria sanilor si aspect inestetic al cicatricilor (acestea din urma se pot corecta), asimetrie (simetria perfecta nu se poate realiza). Aceasta operatie nu creste riscul de cancer la san, dimpotriva, datorita faptului ca se taie din tesutul mamar, ea determina scaderea acestui risc.

Fotografii

Politica mea de confidentialitate imi permite sa va arat fotografii cu rezultatele postoperatorii doar la consultatie. Nu expun aceste fotografii pe site si nu le trimit pe mail.


Webdesign Real LifeGazduire web si Inregistrare Domenii Real HostCatalog firme,produse,stiri,servicii Real Web