Chirurgie plastica si estetica Mures, Topestet - telefon de contact
Chirurgie Plastica Tirgu-Mures > Chirurgie estetica plastica mures > Modelarea sanilor > Reconstructia sanilor

Parteneri

Tratament Obez.ro
Optissta consultatii oftamologice
Info chirurg.ro
Facebook

Reconstructia sanilor

Reconstructia sanilor

Interventiile de reconstructie a sanilor se adreseaza femeilor care au suferit operatia de mastectomie uni- sau bilaterala. Se pot efectua odata cu mastectomia sau dupa o perioada de timp (totdeauna dupa efectuarea radio- sau chimioterapiei la cazurile unde acestea sunt necesare).

Metodele de reconstructie sunt cu lambouri, cu implante mamare sau combinate (care folosesc atat implant cât si lambou).

Metoda cu implant este asemanatoare cu operatia de marire a sanilor si se adreseaza pacientelor care au suficienta piele ramasa si muschiul pectoral în zona operata pentru a acoperi implantul. Aceasta metoda nu are cele mai bune rezultate din punct de vedere estetic, mai ales la cazurile la care nu s-a reusit pastrarea areolei si mamelonului (acestea se pot reconstrui daca lipsesc). Uneori este nevoie sa se intervina si pe sanul sanatos, ridicarea lui si eventuala micsorare, pentru a obtine sani cat mai simetrici (simetria perfecta este imposibil de obtinut).

Daca pielea nu este suficienta cantitativ, dar este calitativ buna, se poate face expandarea (intinderea) acesteia prin introducerea operatorie a unui "balon" subcutanat, care se umfla progresiv cu ser fiziologic formand astfel spatiul în care se va introduce, intr-o a doua operatie, implantul mamar siliconic. Dezavantajul celor doua operatii poate fi evitat prin folosirea unor implante speciale care sunt partial umplute cu gel siliconic restul de volum fiind umplut progresiv prin injectarea postoperator cu ser fiziologic.

Metoda cu lambou se adreseaza pacientelor care au piele insuficienta si de slaba calitate în zona operata. Aceasta presupune folosirea pentru reconstructia sanului a unui muschi împreuna cu grasimea si pielea care il acopera, de obicei de pe abdomen sau de pe spate. Are ca dezavantaje faptul ca determina o oarecare "invaliditate" prin recoltarea acestui muschi, produce o noua cicatrice, dar aspectul sanului astfel reconstruit este de obicei superior reconstructiei cu implant. Avantajul este si financiar, nu impune cheltuieli pentru implant si expander.


Webdesign Real LifeGazduire web si Inregistrare Domenii Real HostCatalog firme,produse,stiri,servicii Real Web