Chirurgie plastica si estetica Mures, Topestet - telefon de contact
Chirurgie Plastica Tirgu-Mures > Chirurgie estetica plastica mures > Remodelare corporala dupa chirurgie bariatrica

Parteneri

Tratament Obez.ro
Optissta consultatii oftamologice
Info chirurg.ro
Facebook

Remodelarea corporala dupa chirurgie bariatrica

Cresterea progresiva a numarului de interventii bariatrice se datoreaza atat faptului ca obezitatea morbida este tot mai frecventa cat si faptului ca chirurgia bariatrica a evoluat cu ajutorul chirurgiei laparoscopice si aparitiei stapler-elor mecanice.

Procedurile bariatrice determina o scadere masiva de greutate, dar pacientii raman cu un exces de piele flasca care are potentialul de a cauza diverse probleme medicale (iritatii, dermatita, ulceratii), pe langa aspectul estetic neplacut. Acesti pacienti pot prezenta exces cutanat major in sase regiuni ale corpului: fata si gat, sani, brate si axile, spate, mijloc si coapse. Remodelarea corporala chirurgicala se poate incepe la 18 luni dupa interventia bariatrica si dupa 3 luni cu greutate stabila. Interventiile de corectare se pot efectua separat sau asociat, de obicei la 3 luni interval intre ele, dar astfel incat o operatie sa nu dureze mai mult de 6 ore.

Cel mai frecvent se incepe cu abdominoplastia circumferentiala. Prin acest procedeu se indeparteaza pliul cutanat excesiv ramas in partea inferioara a abdomenului (burta) si a spatelui, si se intareste peretele muscular. In cursul acestei interventii se pot corecta si zona pubiana sau se poate asocia lifting-ul feselor.

Lifting-ul bratelor, numit si brahioplastie, indeparteaza excesul de piele de pe partea inferioara (cand acestea sunt la 90 de grade fata de corp) a bratelor. Concomitent se poate corecta si aspectul axilei, se poate exciza si un pliu ce poate fi intalnit in partea infero-laterala a toracelui, sau se poate asocial cu lifting-ul sanilor.

Lifting-ul sanilor reprezinta un stadiu important in reconturarea corpului deoarece la nivelul acestora se produc modificari majore in urma scaderii in greutate. Procedurile obisnuite de lifting au fost adaptate pentru aceste modificari. La barbati s-au adaptat procedurile de tratare a ginecomastiei in scopul indepartarii sanilor.

Corectarea pliurilor de pe spate si solduri este necesara, pe langa scopul estetic, si in scopul rezolvarii dificultatilor in gasirea imbracamintei.

Lifting-ul coapselor este una din cele mai dificile si provocatoare interventii din cadrul remodelarii corporale postbariatrice. Rezultatul acestei operatii este influentat si de rezultatul unei abdominoplastii sau al unui lifting fesier anterior efectuat.

Lifting-ul fetei si al gatului este necesar, la persoane, de obicei de peste 45 ani, la care scaderea in greutate a determinat un exces cutanat semnificativ asociat cu deficit de volum, coborarea structurilor anatomice moi si adancirea ridurilor.


Webdesign Real LifeGazduire web si Inregistrare Domenii Real HostCatalog firme,produse,stiri,servicii Real Web