Chirurgie plastica si estetica Mures, Topestet - telefon de contact
Chirurgie Plastica Tirgu-Mures > Chirurgie estetica plastica mures > Tratamentul cicatricilor si tatuajelor

Parteneri

Tratament Obez.ro
Optissta consultatii oftamologice
Info chirurg.ro
Facebook

Tratamentul cicatricilor si tatuajelor

Tratamentul cicatricilor si tatuajelor

Cicatricile insulare (ca o "pata") si tatuajele pot fi tratate cu metode chirurgicale si nechirurgicale.

Procedeele nechirurgicale sunt dermabrazia, peeling-ul chimic si tratamentul cu laser. Acestea nu realizeaza eliminarea completa a cicatricii/tatuajului, ci doar o diminuare a vizibilitatii lor, si necesita mai multe sedinte terapeutice.

Tehnicile chirurgicale sunt excizia (eliminarea prin taiere cu bisturiul a cicatricii/tatuajului) urmata de sutura (atunci când cicatricea/tatuajul sunt de mici dimensiuni) sau de plastia cu grefa de piele (care lasa o alta cicatrice la locul de recoltare a grefei de piele).

Cel mai bun rezultat din punct de vedere estetic se obtine prin folosirea expanderelor cutanate. Expanderul este un dispozitiv asemanator unui balon, care printr-o incizie se introduce sub pielea sanatoasa de linga cicatrice/tatuaj. Expanderul se umfla progresiv (in circa 2 luni de zile) intinzand pielea de deasupra lui care va fi folosita pentru a repara zona din care se scoate cicatricea/tatuajul. La final, în locul unei cicatrici sau unui tatuaj (sa zicem cu suprafata de 5x5 cm) se obtine o cicatrice postoperatorie liniara (subtire, cu lungime de 6-7 cm). Cicatricile liniare postoperatorii sau posttraumatice se trateaza prin excizie si sutura.


Webdesign Real LifeGazduire web si Inregistrare Domenii Real HostCatalog firme,produse,stiri,servicii Real Web