Chirurgie plastica si estetica Mures, Topestet - telefon de contact
Chirurgie Plastica Tirgu-Mures > Chirurgie estetica plastica mures > Tratamentul cicatricilor si tatuajelor

Parteneri

Tratament Obez.ro
Optissta consultatii oftamologice
Info chirurg.ro
Facebook

Tratamentul cicatricilor si tatuajelor

Tratamentul cicatricilor si tatuajelor

Cicatricile insulare (ca o "pata") si tatuajele pot fi tratate cu metode chirurgicale si nechirurgicale.

Tehnicile chirurgicale sunt excizia (eliminarea prin taiere cu bisturiul a cicatricii/tatuajului) urmata de sutura (atunci când cicatricea/tatuajul sunt de mici dimensiuni) sau de plastia cu grefa de piele (care lasa o alta cicatrice la locul de recoltare a grefei de piele).

Cel mai bun rezultat din punct de vedere estetic se obtine prin folosirea expanderelor cutanate. Expanderul este un dispozitiv asemanator unui balon, care printr-o incizie se introduce sub pielea sanatoasa de linga cicatrice/tatuaj. Expanderul se umfla progresiv (in circa 2 luni de zile) intinzand pielea de deasupra lui care va fi folosita pentru a repara zona din care se scoate cicatricea/tatuajul. La final, în locul unei cicatrici sau unui tatuaj (sa zicem cu suprafata de 5x5 cm) se obtine o cicatrice postoperatorie liniara (subtire, cu lungime de 6-7 cm).

Cicatricile liniare postoperatorii sau posttraumatice se pot ameliora prin excizie si sutura, aplicare de unguente sau plasturi pe baza de silicon si, uneori, prin injectarea unor substante speciale.


Webdesign Real LifeGazduire web si Inregistrare Domenii Real HostCatalog firme,produse,stiri,servicii Real Web